Gott nytt år!

söndag 28 december 2008

Nu är vi tillbaka från Lidköping, vi lämnade starkare farföräldrar och farbror sjuka och nu ska vi ta med oss sjukdomarna till morföräldrar i stället... Det ska bli jättehärligt att åka och jag hoppas på sol och framför allt hämta kraft och energi efter så mycket sjukdom, men vi får väl se, just nu är det regn som väntar på oss :(
Innan jag stänger stugan några dagar så vill jag visa canvas tavlan jag gjorde till mor- och farföräldrarna. Jag fick inspiration av duktiga och kreativa Åsa: målade en canvas tavla, skrev ut ett kort på barnen på mulberry papper, klistrade och chalkade kanterna! Jag tycker om det!
Vi ses/hörs om några dagar igen, alltså nästa år! Hoppas ni har en underbar slut och start på året! Massor med kramar till alla!


Aquí está el cuadro canvas que hice hace unos días. Un cuadro pintado con acrílico blanco, la foto impresa en blanco y negro en un papel mulberry que tiene una estructura especial. He pegado el papel al cuadro y con tinta de sellos he coloreado los bordes. Y ya está!
Desde aquí os deseo un muy feliz año nuevo lleno de salud y creatividad!! Hasta pronto!!

God Jul

torsdag 25 december 2008

God Jul till er från sjukstugan! Brukar inte klaga så mycket här men vi är hos svärföräldrar och vad det började men en förkylning av Laia har blivit en ordentligt influensa för resten. Alla är förkylda, visa har feber och ussshhh... inte roligt! Men så är det, jag tar det som det är, finns inte mycket man kan göra!
Jag återkommer med lite bilder i helgen när vi kommer hem. Hoppas ni har några underbara dagar med familj och släkt, en massa skratt och god mat och mycket kärlek! Kram på er!


Feliz Navidad a todas!

Stop!

fredag 19 december 2008

"säger det finaste trafikljuset i världen!" En LO om när Pau hade maskerad på dagis. Jag gjorde det enklaste kostym någonsin (svarta leggins och svart t-shirt med filt på och en hatt i papper, mamma är ju en scrappare, of course!) och Pau var så stolt! Älskar denna bild på honom, det var ju nämligen min bror som var första trafikljuset i familjen när han var liten och jag ser många likheter mellan de två.
Cirklarna har jag målat med locket av en låda och lite färg. Sedan har jag koncentrat dekorationerna får att få "luft" på resten av sidan och det gillar jag.
Ha en myssig 4:e advent, allihopa!! Massor med kramar!


Una página con un montón de decoraciones concentradas para dar "espacio" al resto de la página. Los círculos están pintados con la tapa de un bote y acrílico. Las letras transparentes las he pintado también con algo de acrílico en los bordes para que destaquen.

slarvig LO

torsdag 18 december 2008

För några år sedan hade jag inte vågat göra en sådan LO: tog lite material, klippte en ram, sydde slarvigt på LO:n, klistrade snabbt, häftade, hade en muffinsform som ram till mitt kort och så var det det! Inte bästa LO:n men härligt att göra någonting kreativt utan att behöva tänka mycket! "Mina 2 skatt" heter den.


Una página rapidísima, hace unos años no me habría atrevido a cortar un marco a mano y a ojo, coser rápido y sin seguir una línea, pegar e incluso grapar, utilizar una base de madalenas... pero es interesante y muy creativo hacer algo así! Ni mucho menos el mejor LO del mundo pero divertido y liberador, trabajar sin pautas y un poco a lo loco!

du och dina grimaser

tisdag 16 december 2008

En LO om min lilla flickas repertoar av grimaser, hon är bara så söt man vill äta upp henne! LO: n är enCASE från en LO som duktig Dina har gjort. Jag försöker lära mig att lämna lite mer yta på LO och jag tycker om resultatet. Det är skönt med luftiga sidor!


Página copiada (es un "CASE") de una página que Dina ha hecho. Está enmarcada a máquina y lashojas también están cosidas.

Speciell

söndag 14 december 2008

En snabb LO som jag ville göra för att dokumentera (på baksidan) hur speciell min lille son är. Han kan sitta länge med vuxna och äta mat medan de andra barnen leker. Han älskar nötter och föredrar dem till söt, han äter först salladen i tallriken och sedan chips, han oroar sig för mamma om hon mår dåligt, täcker henne med en filt och säger saker som "mamma, pappa kommer snart och lägger sig bredvid dig"... och han är bara tre! Hur kan man ha fått sådan tur att få en sådan otrolig människa? Hur kan man förklara med ord hur mycket man älskar sina barn och hur speciella de alltid kommer att vara?


Una página rapidita con mi combinación de colores favorita: azul petróleo y rojo. La documentación está detrás por falta de espacio y además de los papeles (el rojo es algo especial, es más grueso de lo habitual y parece un papiro) he decorado la página con una cinta plateada, mucho bling (piedrecitas), una tarjeta de bingo y unas flores sacadas de un papel de SEI. La página está remarcada con un rotulador negro pero el escaner no lo ha cogido.

Små presenter

Trevlig tredje advent till er alla!
Snart är julen här och för oss är det dags att göra lite presenter till dagis fröknarna. Det ska gå relativt snabbt, vara enkelt och inte alldeles för dyrt så det blev tändsticksaskar i cellofanpåse och ett ljus och Läkerol lådor med namn och fyllda med choklad. Plus ett handgjort kort, förstås!
Har ni andra tips till små enkla presenter?


Aquí están las fotos de los detallitos para las profes de la guardería. Unas cajas de cerillas decoradas y una velita envueltas en papel de celofán y unas cajitas de caramelos (tipo pastillas Juanola) personalizadas con el nombre y con chocolate dentro. Y una postal hecha a mano para cada una de ellas, of course (no en la foto)

Enkel tavla

tisdag 9 december 2008

Här kommer en superenkel tavla som jag har gjort med en fyrkantig punch, några spillbitar, stämplar och en ram från Ikea. Voilà! Enkelt och billigt!




Descripción tutorial cuadro-trocitos

Aquí tenéis un sencillo tutorial sobre cómo hacer un sencillo y barato cuadrito con trocitos de papeles que os sobren de otros proyectos.

Material:
- papeles varios
- un punch (perforador?) cuadrado. Si no tenéis se puede hacer con regla y cortadora
- alfabeto de sellos o pegatinas (sino a mano)
- un marco

Realización
- cortar los papelitos con el perforador o con cortadora al tamaño deseado
- engancharlos en una cartulina
- estampar el texto deseado (aquí en una esquina "Feliz Navidad")
- montar en el marco (aquí he utilizado uno blanco de Ikea de 14x14)

Y ya está! Sencillo, verdad? Os animáis?

2 olika stilar

söndag 7 december 2008

Hej och hoppas ni alla fick en myssig andra advent!
Här kommer 2 LOs som jag gjorde igår, de är så olika i stilar! Men jag tycker det är så kul att prova på olika saker!
Papperna till LOn om min mamma och jag köpte jag från Lucy, hon är designat dem själv. Fantastiska, eller hur?
Den andra är en stor favorit och jag har inspirerat mig av en LO som Lucy hade gjort för Skapa. Årets bästa kort, tycker jag! Tror det får bli årets julkort till och med!! Men shhhh! Still a secret! (Till alla utan farmor som jag vet är här ofta och tjuvkikar!!!) :) Kram!



Hola y gracias a todas por la fantástica bienvenida que me habéis dado! Tengo que agradecer una vez más a Mireia que haya confiado en mí! Aquí tenéis un par de páginas que hice ayer: La primera con mi madre está hecha con unos papeles que una amiga mía (Lucy) diseña ella misma. Son casi exclusivos así que es un honor poder tenerlos y hacer scrapbooking con ellos! La segunda, muy diferente en estilo (me encanta probar cosas diferentes todo el tiempo y no encasillarme en un estilo sólo) está hecha con una línea de papeles suecos, un par de rub-ons (en castellano?), un trozo de partitura, perlitas blancas y unos copos de nieve recortados de un papel de Prima Paintables y pintados con Distress y purpurina. Tienen algo de relieve, porque están levantados, pero eso no se ve al escanear la página. Un saludo muy fuerte a todas!

Canvas

lördag 6 december 2008

Jag kommer från och med nu att skriva lite på spanska eftersom jag har fått förfrågan att göra det, bara så att ni vet, så nu kan ni även träna spanska när ni besöker min blogg!!

En canvas till har jag gjort, den här gången lite större: 15x15, tror jag. Jag har använt samma teknik än med de andra: målat med akryl, klistrat tyg och dekorerat ovanpå. Skapa fick den som julpresent och jag glömde fota den innan jag hade slagit in den... ja, ja, så är det!


Quizás tendría que empezar en castellano para que mis nuevas amigas de la tierra me entiendan, no? Bueno, esta descripción es para Mireia S. para que no tenga que buscar un traductor: canvas realizado en tamaño 15x15, pintado con acrílico y despues trabajado con una tela de algodón que también ha sido pintada y estampada. Una vez pegada la tela al canvas la he decorado, aquí con un cromo de picar, un trozo de partitura y algunos brillantintos. Me olvidé fotografiarlo antes de tenerlo envuelto, así que lo veis con envoltorio. God Jul significa Feliz Navidad en sueco. Un saludo para todas las chicas que me han visitado últimamente!!

Stellas träff

torsdag 4 december 2008


I tisdags var jag hos Stella och där gjorde jag en liten canvas tavla att ge bort och ett kort. Sedan hann jag även med denna LO som handlar om första snön när mina föräldrar var här för två veckor sedan. Tack, Dana, för att jag fick låna din Magnolia alfabet!
Och det bästa med träffen var att vi fick både Dana och Stella att säga ja till Holland så nu är vi 4 galna scrappare från Sverige som ska dit!!!

canvas projekt

måndag 1 december 2008







Här kommer projektet jag har jobbat med på sistone. Jag var så inspirerad av en artikel på tidningen Scrapbooking m.m att jag var tvungen att testa själv. Jag har jobbat med fyra 10x10 cm canvas tavlor. Jag har målat dem och sedan dekorerat på ett tyg som jag har klistrat. De representerar de fyra årstiderna och jag har tänkt ta med dem till jobbet och hänga framför mitt skrivbord.