trevlig första advent!

söndag 30 november 2008



Vår fina och hemmagjord adventljusstake. Så stolt!

Dekorationer i ett fat: kronor med ljus, en ros, några hyacinter...mysigt!

En vacker ängel!
Du, då? Tycker du om att juldekorera? Vad har du gjort? Så roligt att se vad andra gör och få inspiration!

Jag har varit borta från datorn några dagar och haft som vanligt väldigt mycket. Men jag har hunnit pyssla lite (framför allt hemma) så ni får idag se några bilder. Jag har också gjort ett projekt som jag är väldig nöjd med och som jag ska fota i morgon så att ni kan se det. Lovar att uppdatera lite oftare!
Hoppas ni har haft en myssig första advent!

Min förkläde



Den här är förkläden min mor har sytt åt mig enligt mina instruktioner (fast det blir alltid så mycket bättre när jag bara berättar och sedan hon gör!) Min mamma är så duktig på att sy! Visste ni att hon sydde min bröllopsklänning?
I alla fall, jag ville ha en förkläde som jag kan använda när jag har kurser och scrappar och ville ha en med mycket färg och en till i svart (så att det matchar de kläderna jag har under). Mamma kom på idéen att sy en ut-och-in-vändbar (vet om det är ok att skriva detta så här men ni förstår, eller hur?) Den är så häftig! Man korsar den i ryggen och jag är så nöjd med den!
De mönstradet tyg köpte jag på Etsy. Visst är det fint?

Gracias, mamá, eres la mejor!!! TQ

LO till Lucy

lördag 22 november 2008


Hej från snöiga Stockholm!
Allt är vitt här och vi har även åkt pulka idag! Så mysigt! Synd att barnen blev lite sjuka och inte mår så bra! Men vi njuter av helgen och mina föräldrar tycker det är så roligt (och kallt!) med snön!

Här kommer en LO som jag gjorde till Lucy. Hon fick den i onsdags så nu kan jag visa den här. Färgglatt och lite galet som hon är! ;)

snabbt scrappat

söndag 16 november 2008

En enkel LO som jag har gjort ikväll till Swescraps tema "make-up". Lite roligt att göra fast inte så nöjd med resultatet men glad att ha scrappat någonting!

Holland here we come!

I mars skall Jenny och jag till Scrap-a-licious i Holland, det ska bli sååå kul!! Så nu ber jag snällt till tomten om jag kan få lite sponsoring för att hjälpa resan, jag lovar vara jättesnäll resten av året och inte köpa alldeles för mycket scrapgrejer!
Någon mer som följer med?

PS: Har fullt upp just nu men snart kommer jag att visa lite av vad jag har gjort. Har föräldrarna på besök så jag hinner inte så mycket och just nu håller Jenny och jag på med att fixa till vår mara: 24 anmälda redan! Helt fantastiskt! Nu ska jag sitta en stund med mamma och scrappa lite! Kram till alla!

Scrapmara den 7:e februari

torsdag 13 november 2008

Nu är det dags att börja anmäla sig till vår nästa mara!

Lördagen den 7 februari 2009 kör vi igen.
Mellan 10:00 och 22:00.
Självklart väljer ni själva när, under denna tid, som ni vill komma dit och hur länge ni vill stanna! Man måste inte vara med hela dagen om man inte vill eller har möjlighet.

Kurser kommer vi att ha nu med.
Denna gång har vi 2 fantastiska tjejer som skall hålla kurs hos oss. Det är Tette/Teresa och Augusti_73/Anna som skall inspirerar och leda oss.
Mer info. om kurserna kommer att komma i ett separat inlägg inom kort.

Vi håller och kollar upp möjligheterna om en ny större, mer praktisk, lokal. Vi återkommer så snart vi vet mer. Den nya lokalen ligger fortfarande i Täby och inte långt från den gamla lokalen.

Tävlingar och utmaningar kommer att förekomma under dagen.

I dessa är du välkommen att delta utan extra kostnad.

Det populära Loppisbordet kommer vi också att ha! Har du scrap-material som du inte längre utnyttjar så kan du sälja det under dagen.Markera dem med ditt namn och pris och lägg dem på loppisbordet.

Kostnad för maran: 100 kr per person inkl. Kaffe, the, fikabröd och kvällsmackor.

Kostnad per kurs: 75 kr per maradeltagare och 100:- för övriga
Vill man gå båda kurserna får man rabatt. 120:- för båda kurserna för maradeltagare och 175:- för övriga.
Avgifterna betalas kontant på plats.

Maila din anmälan till oss på
scrapmara@ymail.com eller med en kommentar här till DETTA inlägg inkl. mailadress!
Det är först i kvarn som gäller! Antal platser beror på vilken lokal vi får. Vi återkommer med info i nästa vecka.

Tala tydligt om vilken kurs du vill gå... eller om du vill gå på båda kurserna. Man kan anmäla sig till kurserna senare också, om man vill avvakta på mer infomation.

En LO om min bror

tisdag 11 november 2008


Ja, lite tyst har det varit på sistone men aktiv är jag alltid! Fast en del saker kan jag inte visa ännu som vanligt! ;)
Jag har jobbat mycket med julkort till några kurser jag ska ha (se nästa inlägg) och har gjort färdigt två layouter. En kommer ni få se nästa vecka och den andra är den här som jag påbörjade hos Stella förra vecka. Den är 8x8 och jag gjorde den färdigt idag. Det är ett favo kort på min lillebror Carlos (bara 13 månader yngre än jag) och jag i somras. Saknar honom mycket, skulle vilja dela så mycket av min vardag med honom! Esto es para ti, hermanito! Un besazo!

Julkortskurs





De följande veckor kommer jag att ha lite julkortskurs och jag har gjort 4 kort med olika tekniker. Igår hade jag min första och det gick jättebra, jag tror deltagarna var jättenöjda. Takten var lite fort och jag vet att de flesta inte hann med alla fyra kort men jag ville ha lite avancerade grejer så att de går därifrån och de känner de har lärt sig saker... hoppas de är nöjda!

Rapport från Syfestivalen

fredag 7 november 2008

Jag var idag på Syfestivalen och handlade lite fast jag tyckte inte det var så mycket spännande den här gången. Det var inte så mycket nytt papper och inga stora nyheter (och ändå så spenderade jag en del, hur gör jag det?!?)
Lokalen var bra, tyckte jag, det var dock lite kallt på slutet! Och jag träffade en del människor: Helen/Hegu som var i Kortmakarens montern, Åsa och Helene med sina fina bebisar, och jag stod bredvid AnnaB men jag vågade inte säga någonting!
Köpte lite papper, lite bling och några minialbums.
Ha en trevlig helg allihopa!

Nästa mara

torsdag 6 november 2008

Ni får ursäkta röran i bloggen, håller på att uppdatera och göra lite förändringar!
Idag kan jag och Jenny berätta att datumet till nästa mara är redan bestämt: lördag den 7:e februari! Så boka datumet i kalendern och kolla här för mer info! Snart uppdaterar vi och vi kan redan avslöja att vi kommer att ha 2 kurser under dagen med två underbara kursledare! Ni vill inte missa det!

Altered book

tisdag 4 november 2008


Här kommer några av de bilder som jag tagit från den bok jag gjorde i förra veckan. Vi lärde oss en massa tekniker och den här projektet är bland det roligaste jag har gjort! Det blev en massa "recycling" och det tycker jag är bra! Kolla, det blev även "muffinsformar"!!
Jag har valt att ha personer/ögonblick som betyder mycket för mig: mina barn, vårt bröllop, mina föräldrar och bror, min farfar som tyvärr gick bort för några år sedan, bl. a.

Min mamma och Donna Downey



Ja, det är sant, det är min mamma och Donna Downey! Många frågar mig om Scrapbooking är stor i Spanien och svaret är NEJ. Det är knappt någon som vet vad det är och väldigt få som har börjat. Men det börjar hända lite grejer och två butiker har öppnat i Barcelona. En av dem fick Donna att komma på besök och ha två kurser! Hur orättvis är det? Anyway, jag berättade för mamma vem hon var (har ni inte sett vad hon gör så måste ni kolla på hennes blogg, vilken konstnären!) och hon var med på en av kurserna där de lärde sig att göra ett album med tyg. Åh, så avundsjuk jag är! Självklart var jag tvungen att be mamma att fota sig med henne, för att kunna visa här! Nu har jag mailat Donna och frågat om hon inte kan komma till Sverige någon gång...

Sneak...

lördag 1 november 2008


Allt kommer på en gång! Jag kan vara tyst en vecka och på några minuter händer det massor här i bloggen! Jag håller på med min nästa projekt: har lärt mig att "altra" en bok och det är så himla roligt! Snart är den färdig, men ni får tjuvkika lite...

Höst mini-album

Jag har varit tyst i nästan en vecka men det händer grejer här hela tiden! Fast jag hade inte någonting jag kunde visa... men nu är jag klar men ett mini-album som jag började för två veckor sedan. Bestämde mig för att göra det "from scratch" och det blev mycket mer jobb än jag hade tänkt mig. Jag tröttnade lite på slut (jag inser att mina projekt inte kan ta mer än några dagar) och är inte så himla nöjd med resultatet men, men, man lär sig hela tiden! Jag valde några höstbilder som vi har tagit på sistone och har skrivit lite tankar om den vackra svenska hösten.