Sommar...

onsdag 25 juni 2008


närmar sig och här kommer en snabb LO som jag gjorde förra vecka till Scraputmaningen där vi skulle skriva vad "sommar betyder för dig"... Inte så nöjd med själva LO:n men det kul att dokumentera det jag tänker på när jag tänker på sommar...

En till...

tisdag 24 juni 2008


Apropå jobba länge med en LO, denna tog tid!! Att klippa Prima pappret och färglägga det med distress tog sin lilla tid... men det var kul!! ;)

I love Shabby-chic!

måndag 23 juni 2008


Jag har sett en tjej i Norge som scrappar Shabby-chic och jag älskar det! Kolla här! Hon är så duktig och jag är så imponerad över scrappare som kan spendera dagar med sina LO:s! Jag är en snabb scrappare och tycker det är svårt att spendera timmar och timmar på en LO, men när man ser vad den här tjejen gör så förstår man varför det tar så lång tid. Det är så rikt i deltajer allt hon gör!
Anyway, jag var tvungen att testa med mina icke-så-shabby-chic produkter att göra någonting, och här kommer resultatet. Det är en 8x8 format så jag fick ingen plats för rubrik eller text, men det spelar ingen roll!

Du, då, är du snabb eller långsam scrappare?
Kan ni tipsa mig om mera duktiga shabby-chic scrappare?

Kram till er alla!!

Bokmärke

söndag 22 juni 2008


Hoppas ni alla hade en trevlig midsommar!! Det hade vi, vilken långhelg! Fint väder, god mat, familjmys... mmm... kan man få lite till?

Här kommer de bokmärkerna som dagis fröknarna ska få tillsammans med de kort jag visade förra vecka. Det är allt jag kan visa så länge fast det inte händer mycket just nu, jag har noll inspiration! Är det så för alla andra att när solen kommer så tappar man lite scraplust? Men, men, nu ska jag sitta och tolka en skiss till Scraputmaningen, få se hur det går...

Hälsningar till alla!!!

kortstuga

tisdag 17 juni 2008






Det har varit en del kort de sista dagarna! Fyra som ska till dagis för att tacka för denna termin och en till en kompis som har precis fått en flicka. Jag hade noll inspiration som vanligt, när det gäller att göra kort. Men tack och lov att vi har Kortskissen!! ;) Jag har Case:at de fyra kort som jag gjorde till dagispersonalen!! ;) Tack duktiga Anna och de andra tjejer, för allt inspiration ni sprider!! Efter fyra kort så kunde jag i alla fall komma på den femte själv, och det är det jag gjorde till min kompis.

att bada fötterna

måndag 16 juni 2008


i vattnet när det är jättevarmt ute... så skönt! Denna bild togs i Lidköping förra vecka och det är första kortet jag har skrivit ut med min nya skrivare!

ett kort och en LO

söndag 15 juni 2008

Här kommer ett kort som jag gjorde till Petra och Elisabet på Skapahobby. I stället för en kuvert så gjorde jag en lite filtpåse som jag dekorerade.


Denna LO är den sista jag skulle visa från maran. Den gjorde jag efter en skiss som du kan se på Scraputmaningen.

I kväll har jag snabbt scrappat en LO men den får jag visa i morgon eftersom den torkas just nu. Ha en trevlig kväll allihopa!

jag lever...

onsdag 11 juni 2008

Ja, jag har varit tyst i några dagar men jag lever och jag är tillbaka från några jätteroliga dagar i Lidköping där vi har umgåtts med familjen, varit på bröllop och haft det jättetrevligt.
Jag håller på med en massa grejer men inte mycket jag kan visa här.

Dagens - :Jag måste säga hej då till Mikaelas kurs, i alla fall till 1:a juli, eftersom jag har ingen bra version av photoshop och adobe har problem med sina "trials". Jag vet jag skulle kunna downloada någon annans version, men min man vill absolut inte, eftersom det är så man får virus :( GRrrr.. :(

Dagens + :Jag bestämde mig för att köpa en liten miniskrivare där jag kan bestämma när och vilka kort jag vill skriva ut. Efter mycket funderingar och frågor så blev en Canon Fotoskrivare SELPHY CP-740 som jag köpte på Cyberphoto. Fantastiskt liten, man kan skriva ut direkt från minneskortet och den är smidig att ta med sig om man vill. Priset för den + en refill med färg och 108 papper blev 1123 kr. inklusive frakt. Tog 2 dagar från beställning tills jag fick den. Tjohooo!!!

Jag kan i alla fall visa det kortet jag slängde ihop i kväll. I morgon firar vi vår 4:e bröllopsdag och även om jag gjorde en CASE (noll inspiration och lite tid) så tyckte jag det blev fint! Tyckte om att sy utan tråd (smart!) och att göra hål på blommorna! Det var tur jag kom ihåg idag att vi gifte oss en 12:e juni!!! ;)

Laia, laia, laia

onsdag 4 juni 2008



På sistone är det mycket Laia jag scrappar, men jag kan inte låta bli, hon är så fin, min lilla tjej! Envis som bara den, mycket bestämd, sover lite och äter ännu mindre... men jag älskar henne precis som hon är och är så glad att hon är HON!!

"Dina ögon" gjorde jag för ett tag sedan, under maran, till Scraputmaningen. Vill skulle scrappa orange-rosa-lime. Pappret passade perfekt till utmaningen!

Den andra har jag gjort till Scrapaddicteds skiss. Det var Marie/Lily som ritade den och jag tyckte så mycket om den!

Mer photshop

Gårdagens lektion handlade om hue/saturation. Vad svårt att hitta rätt, men det är kul och det är bara att öva och testa tills man er nöjd. Här kommer bilderna. Det bästa var den med Pau som var så mörkt jag inte visste hur han såg ut, men det var faktiskt en bra bild, tycker jag!

Före:


Före:

Har också testat dagens lektion men jag får visa den en annan dag, nu är jag för trött, dags att lägga sig!!

Swescrapbook...

måndag 2 juni 2008


hade en utmaning om att scrappa misslyckade fotografier, och jag har en del sådana!! :) Denna gjorde jag på Maran och jag älskar pappret och själva bilden, även om Pau har fått mycket skugga i ansiktet "Alltid fin" står det.

Lektion 2

Dagens lektion handlar om "colour balance", och här kommer mina försök... kul, kul! Man kan "leka" hur länge som helst!!

Förre:
Förre:

Mikaelas fotokurs

söndag 1 juni 2008

Jag har bestämt mig för att gå en Photoshopkurs hos Mikaela. Har länge beundrat vad hon gör och har velat lära mig lite trixs och tekniker och detta tror jag kommer att passa mig perfekt! Har hört så mycket om den, också!
Idag började det och det hade att göra med kontrast och brightness. Kunde redan lite men har lärt mig ett par nya saker. Kul! Här kommer två bilder så att man ser skillnaden Bilderna är från idag, vi var hos våra kompisar Edgar och Ernest och hade kalas. Vi grillade och barnen badade, det var så mysigt! Det var ju mer "nakenkalas" än något annat :) men de bilderna visar vi inte här... ;) Så nu vet ni att det kommer att komma en del bilder på bloggen under ett tag i alla fall...

Förre...


Förre...