fototips

lördag 31 maj 2008

Vill ni få 100 kort för 29 kr så kan ni gå på www.fujidirekt.se/75 (t.o.m 25:e juni). Inte bästa kvaliten och en del kan vara lite defekta, men, men...

2 kort



Här kommer två kort jag har gjort till två kompisar som vi ska fira i morgon. Jag vill så gärna bli bättre på kort men får så lite inspiration när det är dags att göra dem... vill hitta på lite, vill att det ska bli fint, men framför allt så ska det gå snabbt och jag vet inte om det är en bra kombination... Kortet med fjärilen har inspirerats av de vackra kort Tette gör... de är även bättre IRL... några tips när det gäller kort, tjejer?

Vinnarna i scramaras tävlingar...

fredag 30 maj 2008

Här kommer vinnarna i från helgens utmaningar på Scrapmaran.

Vinnare i skissutmaningen är:
image1317
Johanna/Silwerstar

Juryns motivering:
"En fräsch tolkning med mycket personlighet, färg och kreativitet!"

Vinnaren i "toarulle"-tävlingen är:
image1309
Maria/Goselosan

Jurys motivering:
"Rolig och PRAKTISK idée med fina färger"

Grattis tjejer!
Ni är väl värda era priser (Produkter från Stella.nu och Pyssloteket)... som kommer att skickas till er inom kort.

//Jenny och Meri

ingen ispiration...

torsdag 29 maj 2008


jag menar just nu, med denna LO... jag började det på maran i lördags och har legat still i några dagar och nu vet jag inte hur jag skulle sluta den... nej, det funkar inte för mig att låta saker vila ett tag, jag måste göra det "in the moment"... anyway, här är den... jag har testat med olika dekorationer eftersom jag tycker det saknas någonting men kan inte komma på vad eller vad. Har ni några förslag så är det bara att säga till! "Du är så fin..." heter LOn.

Lite gammalt...

onsdag 28 maj 2008

eftersom jag inte kan visa någonting annat så får jag visa 2 LO:s som jag har gjort till Scraputmaningen. En var efter en skiss och den andra var dagens utmaning att skriva om sina drömmar. Jag har skrivit "jag drömmer om..." och lite tankar omkring det jobbet jag skulle vilja jobba med.

Scrapmara

måndag 26 maj 2008

ÅHH, vilken mara vi hade, tycker jag :) Det kändes mer som en minimässa med tre butiker på plats och en massa goa, duktiga, kreativa tjejer som var pysselsugna!! Tack allihopa för att ni deltog och en stor tack till Skapa, Stella och Pyssloteket som ville vara med och sponsra under dagen!
Jag gjorde 5 LOs och påbörjade en till men jag kan bara visa några stycken så länge:

Denna är gjort efter Jennys skiss (där kan ni se lite bilder på maran!!). Vi hade en skisstävling där jag inte får delta men ville ändå göra min egen tolkning. "Att spela med balongen" står det.

Sista jag kan visa idag är det faktiskt gjort PÅ SVENSKA!!! Jaaaa!! "NOSOTROS DOS" var alldeles för långt så det fick bli så för en gångs skull!!

Kram till er alla!!!

I love grungeboard...

onsdag 21 maj 2008


Ja, efter att ha använt det på bröllopspresenten så är jag beroende av det! Jag har målat det med turkos färg och chalkat runt omkring. "Ojazos" betyder "stora ögon". Gjort med en massa spillpapper! Kul!



Den andra gjorde jag efter Johannas skiss på Veckansskiss! Superroligt att jobba med! Tack för en fin skiss, vännen!

Tålamod

tisdag 20 maj 2008


Det är det jag ska försöka ha, jag kan tappa det väldigt lätt ibland! En bra påminnelse till min BoM, det står "tålamod, min vän, tålamod". En konstig färgkombination, var inte så nöjd med den när jag blev färdigt men efter en stund paus så känns det mycket bättre.

Mera BG



Jag är ingen stor fan av Basic Grey (förlåt, jag älskar deras design och mönster men ANVÄNDER inte så mycket när jag scrappar) men eftersom jag hade så mycket spill efter bröllopspresenten så ville jag använda lite så här kommer två enkla 8x8 LO:s om mina älskade barn. Försöker lära mig att man kan göra mycket med några papper och att det är synd att spara så mycket spill och inte använda den. Det är bättre att köpa lite mindre och oftare än tvärtom, har jag sagt till mig själv :)

Bröllopspresent

måndag 19 maj 2008






När jag såg tidningen Scrapbooking m.m visste jag att jag skulle göra detta till Torbjörns kusin, som gifter sig nästa månad. I stället för att göra ett vanligt kort så har jag gjort detta med några kärleks citat och lyckoönskningar. Lådan kommer från Panduro och jag har använt BGs kollektion "Sugared". Baksidan har en enfärgatpapper från samma kolletion. Första gång jag testade grungeboard och det är så roligt! Tack, Åsa, för inspiration!!

har du sett...

lördag 17 maj 2008





den nya special Föräldrar och Barn junior som har kommit? Där hittar man 3 LO:s som jag gjorde till tidningen. De kontaktade Skapa för att få hjälp och inspiration och jag satt en förmiddag där med en journalist som valde lite papper och vi gick igenom lite grundtekniker. Det var jätteroligt fast jag inte är så nöjd med resultatet, men så är det. Jag tror det kan locka lite folk som inte har hållt på med scrapbooking så länge ändå.

skiss

Idag är det jag som har ritat veckansskiss till Scraputmaningen och här ser ni också min tolkning. Jag är väldigt nöjd med den, tycker om färgerna och älskar den här Easer stämpel som jag köpte när jag var i Göteborg. "Din första höst" står det.

en snabb LO...

torsdag 15 maj 2008

som jag påbörjade hos Stella förra vecka om som jag ville göra färdigt. Enkelt men ville ha fokus i bilden och i de starka färgerna, jag älskar de här papperna!!
LO:n handlar om hur genom scrapbooking har jag fått träffa underbara människor som min scrapvän Johanna. Ser fram emot att träffa dig igen den 24:e!!! ;)

3 layouter...

onsdag 14 maj 2008

Här kommer de tre layouterna som jag gjorde hos Stella förra veckan. Jag hade lite detaljer kvar att göra och jag gjorde det idag så här kommer dem!

Underbar Kaiserkraft papper med mina två stjärnor!

En enkel sida om Laia, gjord av spillbitar

Min favorit: 8x8, härliga färger som passar min vackra tjej, tycker jag!! Vet inte varför scannern inte vill visa men den stora blomman är faktiskt orange, mycket finare än den här hemska gula färgen!

Nu har jag en massa mer att göra, jag är så sugen! Hoppas jag kan visa lite mera om några dagar! Kram till alla som tittar här!!

I väntan...

lördag 10 maj 2008

I väntan på lite annat jag har gjort så kan jag visa er sidan som jag gjorde förra vecka i 8x8 format till Scraputmaningen.
Det är ganska mycket nu, med besök av farföräldrarna och lite annat så jag hinner inte så mycket, men jag kan berätta jag var hos Stella i onsdags och hann scrappa nästan färdigt 3 layouter samt påbörjade en fjärde. Det var sååå roligt att scrappa med andra tjejer, och Stella har så mycket fina grejer och hon är så trevlig!!
Idag har jag varit på besök hos Pyssloteket och handlat lite också och träffa en del goa tjejer som säger de besöker min blogg men är lite osynliga :) ... Kram på er!! Det var riktigt trevligt att träffa er!

Underbara Kaiserkraft!

tisdag 6 maj 2008


Ja, så fina de är, papperna från Kaiserkraft! Här kommer en enkel layout jag har gjort i kväll... det var inte mycket det behövde eftersom bakgrunden var så arbetad: lite rub-ons, lite 3-D kuddar och stickers och voilà!!

ett enkelt kort...

söndag 4 maj 2008


med massor av spillbitar till vår granne.

gårdagens LO


Här kommer sista LO:n jag gjorde igår, till Maries skisstävling. Inte 100% nöjd men bättre än första gång jag gjorde den (jag tyckte inte alls om den så jag gjorde om den). Älskar bilder på Laia och farfar i bakgrunden.

NSD

lördag 3 maj 2008

Idag är det NSD: National Scrapping Day, och för att fira det så är det ett gäng tjejer på Allt om Scrap som har ordnat lite tävlingar i deras blogg. Jag har kollat lite och valt några stycken och här kommer två av mina bidrag.

Första är gjort efter Johannas skiss. Jag är alltid så nöjd efter att ha jobbat med hennes skisser! De har faktiskt någonting speciellt! Har du inte kollat i hennes skissblogg så gör det gärna för att där hittar man en massa inspiration! Bilden på Pau älskar jag, det var duktiga Jenny som tog den när hon var på besök hos oss. Tack för den, Jenny!!!


Andra är gjort efter Lilos utmaning att använda en fågel i layouten.


Sist kan jag visa den LO jag gjorde igår som visas idag på Scraputmaningen. Den är gjort efter en skiss (jag är nuförtiden jätteinspirerad att scrappa efter skisser)


En till LO har jag nästan klar men den får jag visa en annan gång... Trevlig helg allihopa!!

Inspirerad!!

fredag 2 maj 2008

FEM hela layouter har jag hunnit med idag! Helt otroligt om man tänker på hur mycket tid jag kan spendera med en, men idag hade jag INSPIRATION, vet inte varifrån den kom men just nu känner jag jag skulle vilja fortsätta hela kvällen för att jag är rädd att jag tappar den i morgon!! :)

Två kan jag visa idag i alla fall. Mycket av det jag har gjort på sistone har jag hittat inspiration hos duktiga Johanna. Tack för att du sprider så mycket inspiration, vännen!:

8x8 fortfarande, första med Pau "varm" och den andra med min bror och Pau (vilka två!!) Den är faktiskt mycket finare IRL men scannern ville inte visa det. I morgon kommer en till som jag får visa då.

Och en till...

torsdag 1 maj 2008


Oj, vad jag gillar detta format! Det går snabbt och det gillar jag när man inte har många timmar för att scrappa. Däremot så är min scanner inte kompis med mig just nu: bakgrunden är lila och här ser det ut som att det är mörk rosa... ja, ja, så är det. "Jag skulle kunna äta dig i pussar" står det.