mitt nya format: 8x8

onsdag 30 april 2008

Hoppas ni har en skön Valborg, allihopa!

Jag har hunnit scrappa lite med mitt nya format8x8 och jag är så nöjd med det! Det går ganska fort och det är så roligt att scrappa i en mini-format!! Här kommer en enkel LO om Pau och Laia. "Mua" är ljudet som en puss gör! ;)


Nästa är en koncentrad Pau som leker i morföräldrars trädgård.


Sist är en LO om mig själv och om att jag önskar jag hade mer tid för att göra allt jag vill göra. Var köper man den?? ;)

klart!

söndag 27 april 2008


Nu har jag gjort färdigt en enkel layout som jag påbörjade under en kurs... superenkelt men det känns ok. Det handlar om min mamma och mig :)

Jag lever...




Ja, det gör jag... det är ganska mycket just nu med besök av mina föräldrar och en del jobb som gör att jag inte kan sitta och scrappa men... idéer och projekt har jag massor!! Jag kan bjuda i alla fall på lite bilder som vi tog i torsdags när vår lilla solstråle fyllde 1... redan ett år gammal! Oj, vad fort tiden går!! Grattis, min vackra Laia!!

Din blick

fredag 18 april 2008


Det är ganska mycket just nu, har jobbat tre kvällar den här veckan och jag har haft varken tid eller ork för att göra mycket, fast jag är ju jättesugen. Här kommer i alla fall en LO som jag gjorde när Johanna och Jenny var hos mig. Nu kan jag visa den. Jag gjorde den till Scraputmaningen, där vi skulle använda mönstrat papper som bakgrund, dymo och alfabetstickers. Jag använde en av Jennys vackra skisser. Enkelt men jag gillar den. Det står: "Det finns ingenting vackrare i världen än DIN BLICK".

Scrapbook 3

söndag 13 april 2008

Håller på att lära mig hur man ritar skisser på datorn, inte lätt, tycker jag! Men det får bli så idag!



Nästa vecka ska jag ha en Scrapbook 3 och där ska vi jobba utifrån en skiss + akrylfärg. Jag har nu gjort de här 2 layouter som jag ska använda under kursen.

första har jag använt akrylfärg så här:
- målat bakgrunden med bubbelplast
- framhävt rubriken med färg i bakgrunden
- målat runt omkring fotografiet
- målat mina egna OH-plast dekorationer

andra har jag:
- målat chipboard
- använt foamstamps
- målat kanterna på fotografiet
- målat wall-papp

Förlåt

fredag 11 april 2008


Jag fortsätter göra några sidor till till min BoM i lettersize. Den här gången har jag gjort denna LO med hjälp av Johannas skiss 20. De är så inspirerande!!

Lite tankar och funderingar som jag har och som jag vill skriva av. Som mamma gör man många misstag och jag tänker ofta på dem (eller vad jag tycker det är misstag). Jag vill att mina barn ska veta att jag OCKSÅ kan göra saker fel och jag försöker att lära mig varje dag av mina misstag

Ungefär så här har jag skrivit:
"Förlåt, min dotter, jag är inte perfekt"
" Förlåt om du har ibland "pratat" med mig och jag inte har lyssnat, om du har tittat på mig och jag inte har sett dig, om du har berättat någonting för mig och jag inte har förstått dig. Jag försöker lära mig av mina misstag Men jag kommer alltid att finnas här för dig".

Scrapmara på gång...


Det är dags för ett scrapmarathon i Stockholm, en hel dag för oss själva och pyssla ihop.
Nybörjare eller erfarna. Scrappare och/eller kortmakare. Alla är välkomna!

image1183

Plats: Myrängsskolans - i Gribbylund (Täby)- matsal.

Kostnad: 100 kr inkl. lokal, fika, kvällsmacka
Du kan ta med dig egen mat, mikro finns i lokalen.
Eller så beställer vi något lokal pizzera eller dyl.

Deltagarplatser: Max 25 pers. Först i kvarn gäller!

FÖRSÄLJNING:

Stellas scrapbooking (http://www.stellas.nu/) kommer att finnas på plats med en hel del varor, så som papper, lim, dekorationer och band. Vill du så kan du göra en förbeställning från Stella, som hon tar med till Maran och du slipper då fraktkostnaderna! Skriv bara MARA i beställningen.

Under dagen kommer vi att ha lotteri samt en skisstävling m.m. med många fina priser.

LOPPISBORD: Ta med material/tidningar som du inte har nytta av länge, markera dem med ditt namn och pris och lägg dem på bordet. Ditt skräp blir kanske någon annans skatt! J

Anmälan: gör ni direkt hos Meri (ni kan lämna ett meddelande här under "kommentarer") eller Jenny (jennybergvall@bredband.net)

Senast 22/5


image1184
Önskar Meri och Jenny

och en om Laia...

onsdag 9 april 2008


I lördags gjorde jag en ganska lik LO om Pau och nu var det dags att göra en om Laia. Jag scrappar jättemycket till deras album men de här två har jag tänkt att behålla själv. Jag har följt Johannas skiss nr. 12. Färgerna ser mycket bättre ut i verkligheten, tycker jag. "Du har stulit mitt hjärta" heter den (om man kan nu säga så på svenska!?!)

En snabb LO...

måndag 7 april 2008

om min lilla busfrö (det är det "trasto" betyder) som är en liten hooligan just nu!!
Dags att lägga sig... god natt allihopa!

Florence


Min bästa kompis fick i lördags en liten Florence. Äntligen ett tjejkort efter två killar hon har haft förrut!! Hon ska få detta kort tillsammans med en handduk där jag har broderat "F" som i Florence. Älskar taggen med flickan, som kommer från Lagerhouse. Jag köpte det för länge sedan och köpte bara två paket. Bodde ha köpt 20!!!

Och vinnaren är...

Som sagt, det var sååå skönt att lotta paketet och inte behöva välja mellan alla fina bidrag!! Nu har jag lottat det och vinnaren är...

BIDRAG NR. 3: SARA Ö med LO:n "Sara toots"!!!

Grattis, Sara!!! Maila mig gärna din adress så får du ett scrappaket på posten!!

Och tack åter igen till alla som tog sig tiden att göra och skicka ett bidrag till min lilla tävling!! Många kramar till er alla!!

Några LO:s jag gjorde igår

söndag 6 april 2008

Här kommer 4 av de 5 LO:s jag gjorde igår, en kan jag inte visa ännu!

Först gjorde vi en LO gemensamt. Var och en började men sin LO, valde fotografi och papper och efter 15 minuter så byte vi och vi fortsätt med den andras LO. Vi gjorde det en gång till och sedan... färdigt!! Häftigt att jobba med någon annans, men oj, vilken tidspress! Denna LO handlar om mina nya glasögon.


Sedan gjorde jag två till min BoM i lettersize:



Till sist en superenkel LO som jag gjorde med några papper jag fick av Johanna.

Vilken dag!!

lördag 5 april 2008


Jenny och Johanna

Söta, snälla, rara Johanna

Pau hittade en ny kompis

Johanna och jag

Oj, vilken dag! Jag hämtade söta Johanna kl. 11.20 på Central Station och vi åkte hem till mig för att scrappa hela dagen! Jenny kom också och tre galna tjejer satt inomhus när solen sken där ute!! (Mina grannar frågade faktiskt Torbjörn: "vad gör de där inne?" "vad pratar de om?") He, he, om de bara visste!!
Jenny stannade till 17 och hon kom på en jätterolig idé att scrappa som jag ska visa här i morgon, tillsammans med de andra LO:s jag gjorde. Det blev faktiskt 4 stycken plus nästan en till!!
Att se de här tjejerna "in action" är så roligt som att scrappa själv! Jenny är en färgglad person som blandar en massa mönstrat papper på ett lyckat sätt! Hon har ofta stora rubriker med många stickers (hon äger sååå många!).
Av Johanna har jag lärt mig att "less is more". Hon kom med en liten väska med lite grejer och ändå scrappar hon fantastiskt "enkla" men sååå fina LO:s, snacka om talang!! Den som har den, bara har den!! Hon är en lugn och varm människa som jag trivs med så bra och jag är så glad att vi har lärt känna varandra!
Jag orkar inte scanna LO:s i kväll så här kommer några bilder som jag tog under kvällen plus en LO som jag gjorde den här veckan.
Vinnaren till min lilla tävling kommer på måndag, förresten!!

Bidrag till tävlingen

fredag 4 april 2008

Nu är det snart 1 timme kvar till slutet av tävlingen så jag visar de bidrag som har kommit till mig hittills Skulle det vara så att det kommer några sista timmen så visar jag dem i morgon kväll. TACK, alla som har deltagit i min tävling! Det är sååå kul att se hur ni har tolkat skisserna och annonsen! Ni är så himla duktiga allihopa och jag är så glad att det blir genom utlottning en vinnare kommer att väljas ut!! ;) Annars vet jag inte hur jag hade gjort!! Siffran framför varje namn är det numret ni har till lottningen (1 nummer per bidrag). Här kommer de:

SKISS 1:
1. Silwerstar

2. Jenny/Jakobsmamma

3. Sara Ö
4. Marie A.

SKISS 2:

5. Silwerstar

6. Jenny/Jakobsmamma
7. Michaela E.
8. Helen

9. Marie A.

ATT RITA NÅGONTING:

10. Michaela E.


ANNONS:

11. Gunilla R.

12. Gunilla R.

Pärlor

torsdag 3 april 2008


I kväll kommer jag att blogga alla bidrag jag har fått de senaste dagarna. Tack, tjejer, ni har alla gjort så fantastiska tolkningar!!
I morgon ska jag träffa Johanna och Jenny och scrappa som bara den! Det ska bli såå kul! Behöver lite inspiration och vem bättre än dem för att få den tillbaka?
Här kommer så länge en LO som jag har gjort till Scraputmaningen och en DT- ansökan. Jobbat med många lager, 3D-effekt och pärlor. Kul!!

Det är inte för sent...

för att delta i min lilla tävling! Ni har tid tills i morgon fredag kl. 23.59!! Jag har fått några bidrag till men ska vänta tills i morgon för att posta dem. Vill du vara med i lottningen? Här hittar du reglerna och vad du kan jobba med!!

Bättre...

tisdag 1 april 2008


Jag var bara tvungen att göra lite till och detta blev bättre, tycker jag. Denna LO handlar om fasen vi går igenom med Laia just nu när hon vägrar äta vad som helst och allt är bläää! (qué asco!!), tycker att de små körsbär med dödskalle på passade perfekt till temat! Taggen kommer från ett par byxor jag köpte och jag har klistrat ett par använda frimärke.

Nu är det dags igen att lägga sig... vad tiden går fort när man scrappar!! God natt!!

Missnöjd


Har det hänt för er någon gång att ni är jättesugna på att scrappa och när ni väl hinner lite och gör det så känns det bara fel? Så är det för mig idag!! Usshh, så missnöjd jag är med detta!! Fel placering av grejer, fel dekorationer, fel bokstäver... nej, nej, nej! Men så blir det ibland, det är bara att gå vidare och jag har i alla fall scrappat om den lilla anekdoten så att jag inte glömmer: Gulliga Pau bjöd kompisen Estrid att komma hem här om dagen och så sa han: "Estrid, låna Paus hus o leka?" Sådana grejer vill man inte glömma!

Tack för de nya bidragen som har kommit till min mail de senaste dagar, jag kommer att posta dem i morgon!!