Jag vill, jag vill!

måndag 31 mars 2008

Jag vill sitta och scrappa men klockan är 23.20, har haft kurs i kväll och jag måste duscha och lägga mig... ushh, vad svårt! Jag hoppas jag hinner lite i morgon!! Här kommer i alla fall bilderna från allt som jag är jag blir så sugen på att scrappa!

Det fina paketet jag fick av Monica

Ok, jag älskar papper, jag vet! Jag köpte FÖR MYCKET i Göteborg!!

Allt annat jag handlade på mässan: band, gummi för att göra egna bokstäver, några Easer stämplar, bokstäver, Heidi Swapp chipboard bl. a och en fantastisk scrap- plånbok!! Jag har länge letat efter en och även om färgen var "inte riktig jag" så var den så fin!! Jag är så glad för den!!
Natti, natti, allihopa!!

Tack-kort


Här kommer ett snabbt kort jag gjorde förra vecka till en vän som skickade ett fint paket till mig. Nu har hon fått det så jag kan visa det här. I kväll kommer jag att visa packetet och det jag köpte på mässan i Göteborg!

Bidrag till min tävling

söndag 30 mars 2008

Några bidrag har kommit till mitt mail (tjohoo!!!) här kommer de. Jag tänkte påminna er att sista dagen är på fredag den 4:e april så jag hoppas ni är sugna på att skicka någonting till tävlingen! Reglerna hittar ni här.

SKISS 1:
Silwerstar



Jakobsmamma

SKISS 2:
Silwerstar

UTM. 3: RITA NÅGONTING PÅ LO:N

Michaela

Tillbaka från Göteborg

Nu är vi tillbaka från Lidköping och Göteborg och åh, vilken rolig lördag det var! Nu kan jag i alla fall säga att efter 6 år jag har bott här i Sverige så har jag äntligen varit i Göteborg!! Och vad gör jag? Jo, spenderar hela dagen inomhus på en Scrapmässa!! Men jag såg i alla fall Liseberg som ligger bredvid Svenska Mässan!! ;)

I morgon ska jag fota vad jag köpte (en del, som vanligt) och också ett fantastiskt paket som Monica skickade mig förra vecka. Jag skrev en kommentar på hennes blogg och vann... Tjohoo!! Tack, snälla, Monica!! Det var så många fina saker i det!! Du ska snart få se vad jag gjorde med dem!

Men tillbaka till mässan, där träffade jag min DT-kollega Kicki, Sara och Jenny. Kicki är bara så varm och trevlig!! Hon hade gjort en fantastisk LO om sig själv som ni kan se på hennes blogg. Sara pratade jag lite med, men vi ses väl snart runt omkring, eller hur? Men Jenny hann jag umgås en del, hon är så trevlig och rolig!! Vi shoppade en del tillsammans och även åt sushi ihop efter mässan, när vi inte hade mer ork i kroppen (och i fickan! ;) Hon har gjort en fantastisk LO om mig som ni nu kan se på Scrappiz men jag antar att ni snart kan se på hennes blogg. Kolla gärna här för att se några bilden av oss och mässan!!

Det finns ingenting värre än att behöva sluta dagen utan att scrappa men jag hinner verkligen inte någonting idag. Det är det värsta när man har ett massa nytt material och det kliar i scrapfingrarna som bara den, men så är det... Jag kan så länge visa vad jag gjorde för ett tag sedan för Scraputmaningen. Vi skulle göra en liten presentation av oss själva och även om det inte känns så aktuellt nu (jag har kortare hår) så fick det bli så.

Göteborg, här kommer jag!!

onsdag 26 mars 2008

I morgon åker vi till Lidköping och därifrån åker jag på lördag till Göteborg, till Scrap & Stämpelmässan! Det ska bli jättespännande! Är det någon som brukar titta här som ska dit? Säg gärna till, jag ska redan träffa Kicki och Sara. Det ska bli jättekul att träffa Kicki (och du Sara med, förstås, men du bor ändå här i Stockholm! ;), för att vi är DT-kollegor på Scraputmaningen men jag har aldrig sett henne "in real life".
Återkommer på söndag med lite rapport. Ha det bra så länge!!

Långsam- och snabbscrapping


Igår jobbade jag i många timmar med en LO som jag inte kan visa så länge. Är nöjd med den men det är jättekul att scrappa någonting snabbt efter att ha tillbringat en del timmar med ett projekt. Denna LO har jag gjort på mindre än en timme, ville dokumentera lite om det som händer hos Laia nu, när hon är 11 månader. Bilden är från december, men så är det när man inte har nya bilder!

Annorlunda kort

tisdag 25 mars 2008






Svärmor fyller 65 på torsdag och vi ska till Lidköping och gratulera henne i helgen. Jag har skapat ett annorlunda kort med hjälpe av min Bind-it-all. Jag har klistrat bilderna på cardstock och sedan har jag lagt ett OH-papper ovanpå korten för att förstarka samt dekorera lite med akryl. Jag är inte så nöjd med resultetatet (inte riktigt mina färger) och bilderna är inte heller så bra, men så är det!
Det kliar ordentligt i fingrarna så jag ska försöka snabbt-scrappa någonting ikväll!

Hemma och rättning

söndag 23 mars 2008


Nu är vi hemma igen! -6 grader och snö! Vad är detta? Snart är det april och nu vill jag ha våren!!! Men som tur är så är det soligt här i Stockholm i alla fall!! Hoppas ni har en GLAD PÅSK allihopa, här har vi det lugnt och myser tillsammans!
Jag har nu sett vilka fulla bilder jag postade från Barcelona! Mina föräldrar har inte Photoshop så jag kunde inte göra någonting med dem, plus att de har en hel annan färg i skärmen så jag trodde ni kunde se bilderna som jag gjorde, men nej! Nu har jag i alla fall retuscherat allihopa lite grand och har även vridit annonsen till tävlingen 180 grader. Såg inte att det var upp och ner!

Länken till min tävling

torsdag 20 mars 2008

Här hittar du länken till min lilla tävling! :)

New look

Ibland behövs det att göra någonting annat med sig själv. Det var dags för mig: två par nya glasögon och ny klippning igår, kortare och med lite röda slingor! Kul! Lite ego-trip, men idag bjuder jag på lite bilder av mig själv!!



Lite av allt

Idag har jag fått en fin kommentar från Jane, som bor i Storbritanien och som har scrapliftat lilla mig! Hon hittade inspiration i tidningen Scrapbook Magazine och tog sig tid att besöka mig och lämna några rader hos mig! Thank you, Jane, I really appreciate that you took the time to say hi to me and write a few lines! I am so glad and honoured that I inspired you! :)

Nu är det bara i morgon kvar här i Barcelona. Vädret är inte så varmt länge men det är så mysigt att vara här!! Jag stortrivs här och tycker det är underbart att kunna vara med mina föräldrar i några dagar! Jag tänkte jag ska bjuda på lite bilder som togs idag och passa på önska er allihopa en GLAD PÅSK!!!

Pau och jag på balkongen

Laia och jag inomhus

Min kära mamma och jag i trädgården

Min lilla busfrö. Så gör han när jag ber honom att le för kameran!!

Äntligen! Här kommer tävlingen!!

onsdag 19 mars 2008

Äntligen har jag halvlyckats! Inte helt nöjd med detta men det får bli så eftersom jag har haft en del skisser ritade i många dagar och inte klarat att rita dem på ett bra sätt. Tack, Johanna för dina tips!!

Ok, här kommer 2 skisser som ni kan inspireras av. Sedan har jag också tänkt på två utmaningar till. Alltså 4 totalt. Här kommer reglerna för att delta i tävlingen:

- Ett litet scrap-pris kommer att lottas ut bland alla deltagare, så alla som är med har en chans att vinna!

- Du får delta med hur många bidrag som helst och i alla kategorier. Men du måste
tolka minst en av dom för att få vara med. Ju fler bidrag desto större chans har du på vinsten! Du får alltså en lott per insänt bidrag.

- Både LO:s och kort är välkomna!

- Om du scrappar skisserna så behöver du inte scrappa
i de färger som skisserna har, och det är fri tolkning som gäller. Du får alltså byta format, vända, vrida, lägga till eller ta bort detaljer, men du måste utgå från skissen du valt.

-När du är klar med ditt tävlingsbidrag mailar du det till meritxell@kalin-urena.com. Märk ditt mail med namnet på bidrag. Ni har tre veckor
slutdatum är den 4:e april kl 23.59.

- Alla inkomna bidrag kommer att visas här på min blogg och det är ok för er att visa era layouter i era bloggar osv. Måndagen den 7:e april kommer en vinnareatt lottas fram. Hoppas att ni vill vara med! :-D

NR. 1: SKISS 1


NR.2: SKISS 2

NR. 3: RITNING
Scrappa en sida/ett kort där du har ritat någonting själv. Det kan vara titeln, ett motiv, eller vad som helst, men någonting som DU har ritat.

NR. 4: ANNONSINSPIRATION
Inspireras av annonsen för att scrappa en sida/ett kort. Du behöver inte inspireras av allt. Det kan vara färgen, eller temat, eller en liten detalj. Man ska bara se att du har utgått från annonsen. Eftersom jag befinner mig i Spanien så har jag valt denna annonsen:


Nu är bilden här! Klarar inte att lägga bilderna bredvid varandra men hoppas ni "ser" framför er hur den ska sitta!

Hoppas ni blir sugna på att scrappa!! Hör gärna av er om ni undrar någonting! Kram på er!

Hej på er alla!

måndag 17 mars 2008

En liten hälsning från soliga Barcelona! Vill inte vara elak men här är det nästan sommar! Ok, inte kanske det, men riktigt sent vår! Vi har det jättebra! Mysser i solen, äter god mat (för god!!) och barnen leker och har det kul! Vad mer kan man få be att ha? Jo, kanske lite scrapgrejer för att man blir ju sugen att skapa! Men jag har inte mycket tid och just nu kämpar jag med att rita mina skisser med datorn, men jag lyckas inte som jag vill! Så jag ska kämpa med det i morgon och hoppas på att jag kan posta dem i morgon kväll!
Hoppas ni har det bra och tack för alla gulliga kommentarer jag fick sist!

snart åker vi och tävlingsskiss!

måndag 10 mars 2008

Ja, om några timmar så åker vi till Barcelona och vi ska vara där i 11 dagar, det ska bli sååå skönt! Att få lite sol och värme, att inte behöva tänka på vad vi ska laga för mat, att inte behöva klä på oss med overaller och vantar och mössor...
Jag kommer inte att visa några andra sidor tills jag kommer tillbaka (jag tar bara med mig läsning, och några stämplar och Pro-markers) så ni får nöja er med det jag har precis publicerat här under :)
Däremot så har jag blivit så inspirerad av alla mina scrapkompisar och jag tänkte köra en liten skisstävling! Så kika in igen om några dagar för att jag kommer att rita några skisser hos pappa och mamma och posta dem för alla de som vill tävla. Hoppas ni vill vara med!
Massor med kramar till er alla och tack för alla gulliga kommentarer jag får!

Vinst och bidrag till tävling

Woww!! Jag har vunnit en scrappacket från min pysselvän Monica som lottade ut någonting för alla som lämnade en kommentar i sin blogg... och jag som aldrig vinner någonting! Gissa vad glad jag blev! Tack, Monica, du är helt fantastisk, som sprider så mycket inspiration och även ordnar roliga lottningar!

Sedan tänkte jag visa en LO som jag har skickat till Scrapaddicteds extraskisstävling. Jag är SÅ njöd med den! Jag älskar dimensionen i själva LO (någonting jag försöker förbättra mig i), val av pappret och temat. Även tolkningen av skissen är jag nöjd med! (Man får väl skryta i sin egen blogg, eller?) Den handlar om Laias navelbråck, det är därför det är så många cirklar på LO!

Lite uppdatering

Hej allihopa!

Det är ganska mycket just nu och har jobbat mycket med kurser och med några LO:s som jag inte får visa ännu, men jag kan däremot visa lite annat.

Först en LO som jag gjorde för ett tag sedan när jag satt på Syfestivalen och demade lite. Jag tog lite av Skapas material och satt mig och jobbade. Jag fick denna LO som handlar INTE om barnen, för en gångs skull :)
Lite wellpapper använde jag också för att stämpla bakgrunden.


Sedan tänkte jag visa en sida som publicerades i Scrapbooking mm för några månader sedan. Det handlar om mig nu och om hur jag ser mig om 10 år.


I fredags hjälpte jag förresten en tjej från tidningen Föräldrar och barn som ska ha en artikel om scrapbooking. Den kommer i april och vi gjorde 3 LO:s. Jag är inte så himla nöjd med dem men tror det blir ok för att locka folk att testa scrappa.

Fri man

torsdag 6 mars 2008


En LO som jag har gjort efter en skisstävling som Jenny har på sin blogg. Man skulle ha tema "pappa" och här har jag skrivit lite om min pappa och hur han har blivit "fri" efter att ha slutat jobba!

Fokus på journaling


Här kommer en LO jag gjorde för ett tag sedan där fokus skulle vara på journaling. Jag valde att inte ha någon bild och skriva lite om tankar jag hade om 2008. Lite galet, men roligt!

2 kort

tisdag 4 mars 2008



Två enkla kort som jag gjorde igår till två flickor som har kommit till världen. Stämpeln kommer från Panduro.

Gunga lite grand...


...gunga lite grand... gunga lite bak och lite fram...! En LO på svenska! :) Visste inte vad jag skulle hitta på och kom ihåg den låten som Pau gillar så mycket. Sista bidrag till Johannas tävling. Åh, vilka underbara skisser hon har ritat!!

Och vinnaren är...

måndag 3 mars 2008

Här kan ni se skissen som tjejerna tävlade med i lördags.



Och de fem tolkningarna som tävlade. Ursäkta kvaliteten på bilden, MYCKET finare i verkligheten!!:

Jenny U

Jenny B

Sara

Gunilla

Hanna


Och vinnaren är...


HANNA BLOM med layouten "Buuu!" !!!!

Juryns motivering:

"Fin tolkning av orginalskissen med ett bra val av färger som framhävar och matchar Halloween-temat. Vi gillar hennes användning av akrylfärg runt omkring LO:n och de tuffa papprena som hon har valt."

Grattis, Hanna!!

Bilder från Scrapmaran!

Här kommer några bilder som jag tog från Scrapmaran i lördags!

Dana, Sara och Jenny. De två sista tänker "MMmm, jag skulle vilja ha så många dies!!" :)

Maria

Helen och Anna

The Queen of the dies: Dana!!

Jenny visar vad hon vann i lottningen!

Lussan och Hanna

En koncentrerad Jenny

Tjejerna in action!!
Annika, Hanna, Maud och Lussan

Gunilla