Kreativ

torsdag 28 februari 2008





Jag försöker följa vad många andra scrappare gör, att vara kreativ varje dag. Det är inte varje dag jag visar grejer men jag försöker göra lite varje dag och om jag inte hinner så är det alltid olika projekt eller annat som jag jobbar med.
Här kommer lite grejer som jag har gjort på sistone men inte visat:
- En visitkortshållare som jag Eva lärde mig att göra. Så himla roligt! Här hittar ni länken till bloggen hon hittade mallen på!
- En stor "LOVE" som jag bara har dekorerad med lite rub-ons. Jag inspirerade mig av Carina.
- Sist men inte minst två canvas tavlor som jag såg på en blogg var jag bara tvungen att göra. Det är Pau och Laias fötter och de är tryckta med svart stämpeldyna på canvastavlor som jag har "slarvt målad" med vit akrylfärg. Så enkelt! Nu ska de snart flyttas till vårt sovrum!

I morgon blir det Syfestivalen, det ska bli jättekul! Ska du med? Och lördag är det den stora Scrapmara som Skapa har ordnat. Det finns lediga platser så det är bara att höra av sig om du vill komma!!

Clear-sida

lördag 23 februari 2008


Jag tror inte det är många av deltagarna som kommer att titta här (om det är någon så blir det ingen överraskning men det spelar ingen roll) så jag tänkte visa denna nu:
På tisdag ska jag ha en kurs på Skapa om att göra en Clear-sida och jag har gjort denna LO till den. Deltagarna ska få lära sig vad man ska tänka på när man jobbar med en clear-sida ochska då få prova att jobba med genomskinligt material. Det ska bli riktigt kul!
Jag tycker den är lite "för dekorerad" och hade jag gjort det för mig själv så hade jag nog dekorerat mindre men jag ville jobba med olika produkter och ville visa allt i en sida.

Speciell


LO gjord från en skiss som vi har idag på Scraputmaningen. Riktigt läcker och det var så många som tolkade den! Missa inte den här! Allt material (utom hjärtan och filt) kommer från Skapa (papper 7 Gypsies).

Zoo


Jag har försökt lära mig att sätta en dubbel LO ihop på denna blogg men lyckades inte, så ni får tänka er att dessa sitter ihop. Här kommer en LO som jag gjorde till en utmaning på Scraputmaningen: "Salig blandning" hette den. Vi skulle använda:

¤ temat ska vara djur (bilder från Barcelonas zoo när vi var där förra sommaren)
¤ 3D-effekter, dvs måste finnas med upphöjda effekter (de små pingvinerna i högra sidan som är klippta och sitter på 3D-kuddar)
¤ något av filt (till vänster)
¤ textremsor (med dymo)

Ormen klippte jag från en tidning.

Scrapbook 2


Här kommer en ny dubbel LO som jag gjorde i början av veckan till kursen "Scrapbook 2" som jag hade i torsdags. Jag skulle göra nya kits och tog utmaningen själv att välja en kit som jag annars inte hade valt och som inte riktigt "passade" med fotografierna. Resultatet är jag väldigt nöjd med och deltagarna uppskattade att jag gjorde det, plus att de tyckte det var jätteroligt att se en LO som inte var publicerad i Skapas hemsida! :)
Bilderna är från förra sommaren när Laia (som var bara två månader) fick testa att bada för första gången i morföräldrarnas pool.

Mitt största ögonblick...

torsdag 21 februari 2008


kunde inte vara någonting annan än när jag födde mina barn och jag blev mamma. Den här bilden betyder mycket för mig, även om den är lite suddig. Pau var bara några timmar gammal och vi var på sjukhuset. LO:n är också väldigt speciell för mig, alla detaljer har en mening för mig. Jag älskar när man hittar en kreativ sätt att utrycka sina känslor utan att använda ord!

PUBLICERAD!!

måndag 18 februari 2008

JA!! Idag kan jag avslöja att för några månader sedan skickade jag ett par LO:s till britiska tidningen Scrapbook Magazine och jag fick ett direkt svar där det stod att de ville ha en artikel om mig i tidningen! "Introducing" heter artikeln!! Oj, vad jag blev glad!! Jag skickade allt de ville ha och de sa att det skulle komma i februaris nummer men ville inte tro på detta tills jag såg det. Men idag har jag tidningen i händerna (den går att köpa på Press Stop) och där är det! Det skulle ha varit ett alster till men det blev aldrig. Men egentligen spelar det ingen roll! Här kan ni se de två sidorna och de riktiga LO:s!!!







Jag älskar den här bilden på Pau och på mig och ville scrappa om den fantastiska "connection" vi har. Använde symaskin och spillpapper.


Vem är du? heter LO:n och jag skrev lite om tankarna jag hade under graviditeten (jag var gravid med Laia när jag gjorde detta). Fjärilerna sitter på 3D-kuddar men det synds inte på bildern.


LO med fokus på bilden (20x30 cm!! och en av mina favoriter på Pau) och på texten, som jag har skrivit med hjälp av de fantastiska stämplar som Peterlina har designat. "Vad tänkter du på?" heter den.

Art Journal Challenge 2008






Jag har bestämt mig för att hoppa på Janes utmaning om att göra en Art Journal med hjälp av ett kortspel och ett ord varje vecka under året 2008!!! Roligt, tycker jag! Igår gjorde jag mina första tre, här kommer de:

v.1: LYX
v.2: NÖJD
v.3: ÖNSKA

Tobbe! Meri!

söndag 17 februari 2008


Så här ropar Pau på oss när vi inte svarar på "pappa", "mamma"! Lillemannen! Så liten och så duktig, redan! :)

9 månader...

lördag 16 februari 2008


Den enda LO jag kan visa så länge... gjorde den för Scraputmaningen förra vecka. En fin bild på Laia som togs i december. Har passat på och skrivit lite om allt hon gör och kan just nu, när hon är 9 månader. Jag återkommer med några goda nyheter på måndag!! Ni får vänta lite tills dess... :)

Lite uppdatering




Hej på er alla!

Här skapas det för fullt men det är inte mycket jag kan visa än så länge... Jag har jobbat en del med kurserna och har också städat mitt scraprum, så nu har jag ett bord igen!! :)

Hittade det här häromdagen: bokstäverna och figurerna kan man ha i plexiglas och i silver. Ett måste för oss scrappare, eller hur? Här hittar du dem.

Min kärlek för er...

måndag 11 februari 2008


växer och växer varje dag!
En LO inspirerad av utmaningen "träd" i en annons på Scraputmaningen. Det var inte alls "jag", jag hade en idée i huvudet men sedan blev det bara helt annorlunda. Ja, ja, så blir det ibland! Det är bara att gå vidare!

Kortkurs





På onsdag så ska jag ha kortkurs och här kommer de korten vi ska göra under kursen med grundtekniker.

Färgernas betydelse


Här kommer en LO som jag har gjort till kursen som jag har på Skapa som heter "Färgernas betydelse". Efter teorin om vad färger kopplas med så scrappar vi en LO med mycket färg, och vad bättre än regnbågen? Jag hittade inspiration hos tre duktiga scrappare: Sofie, Anna och Åsa och här är resultatet. Lite galet men det var så kul att testa!! Översättning: "Kom ihåg, min son, att efter regnet så kommer alltid solen".

Jag skulle kunna...

tisdag 5 februari 2008


"äta dig i pussar", ett uttryck på spanska för att säga att man kan pussa någon hela tiden utan att tröttna!! Supersnabbt scrappat! Allt material kommer från Skapa.

Lite shopping





I söndags gick jag förbi Panduro och de hade vårens nyheter. Gissa vad? Ja, jag handlade! Ganska mycket faktiskt, men jag är jättenöjd med papperna jag köpte och de här fina lådorna som jag ska använda för att förvara mina senaste dekorationer. Och priset? Bara 69 kr!! De har också börjat med omonterade stämplar så jag var bara tvungen att handla en ark och testa! Visst är de gulliga?

Min skiss och egen tolkning

lördag 2 februari 2008



Här kommer en skiss som jag ritade för några veckor sedan till Scraputmaningen. Det är så roligt att rita skisser! Den här är ritad 6x12 skiss men man kan tolka den som man vill. Ni får titta här för att se de olika tolkningar som tjejerna har gjort!